باز اکنون > اختلالات > اختلال شخصیت اجتنابی APD | همه چیز درباره شخصیت دوری گزین

برای دریافت مشاوره بر روی دکمه زیر کلیک کنید

اختلال شخصیت اجتنابی (APD) چیست؟

از اختلال شخصیت اجتنابی(دوری گزین) چه می دانید؟ مطمئنا بایک سرچ جزئی با عنوان (اختلال شخصیت اجتنابی ویکی پدیا و..)روبرو شده اید. اما آیا آنچه درباره اختلال شخصیت اجتنابی می خواهید را یافته اید؟ پاسخ تمامی سوالات شما درباره اختلال شخصیت دوری گزین، در اختیارتان بوده است؟ پرتال روانشناسی باز اکنون، به کمک مشاورین و متخصصین برجسته با صرف زمانی قابل توجه، تمامی موارد و شاخه های های مربوط به اختلال APD را مثل: ازدواج با افراد مبتلا به اختلال شخصیت اجتنابی (دوری گزین)، درمان اختلال شخصیت اجتنابی، علل ایجاد اختلال شخصیت اجتنابی در افراد (سبب شناسی) و .... به زبان ساده و کاربردی در اختیار مخاطبان قرار داده است. در این مقاله شما به هر آنچه درباره اختلال شخصیت اجتنابی نیاز دارید، خواهید رسید. اما اولین سوالی که پیش می آید این است که اختلال شخصیت APD اجتنابی چیست؟با اینکه تعریف اختلال شخصیت اجتنابگر را میتوان بسیار مبهم و پیچیده بیان کرد. اما در اینجا تمامی دانستنی ها و ویژگی های مربوط به اختلال شخصیت اجتنابی، به زبان ساده تر و در عین حال کامل در اختیار مخاطبان قرار گرفته است.
از ویژگی های اصلی اختلال شخصیت دوری گزین یا اجتنابی میتوان به گریز دائم از جامعه، احساس حقارت و حساسیت بیش از حد نسبت به نظرات منفی و انتقادات دیگران اشاره کرد. این ویژگی‌ها در اواخر کودکی یا ا اوایل نوجوانی بروز میکند و در انواع زمینه‌ها مثل زمینه‌های اجتماعی شغلی و تعاملات میان فردی به چشم میخورد. افراد مبتلا به اختلال شخصیت اجتنابی از انتقاد،عدم تایید و عدم پذیرش می ترسند و همیشه فکر می کنند که دیگران می خواهند از آنها ایراد بگیرند. مبتلایان به اختلال شخصیت اجتنابی از حضور در مدرسه، محیط کار و همه فعالیت اجتماعی اجتناب می‌کنند. نمی‌توانند با کسی صمیمی شوند مگر اینکه مطمئن باشند از آنها ایرادی گرفته نخواهند شد. افراد مبتلا به اختلال شخصیت ضد اجتماعی از مسخره شدن به شدت وحشت دارند. مبتلایان به APD اطلاعات و نظرهای مبهم را به شیوه منفی تحلیل می‌کنند. مثلا: وقتی کسی می‌گوید از کیفیت کار شما بسیار شگفت زده شدم، آنها عدم تایید را برداشت می‌کنند. در حالی که این جمله می‌توان به معنای تعریف باشد. افراد مبتلا به اختلال شخصیت اجتنابی با غریبه ها اصلا راحت نیستند و به هر قیمتی سعی می‌کنند از مواجهه با افراد غریبه دوری کنند. به همین دلیل حتی اگر ترفیع شغلی آنها باعث مسئولیت پذیری بیشتر و تعامل بیشتر با مردم شود، آن را رد می‌کند. جالب است بدانید اکثر کسانی که مبتلا به این اختلال هستند، مبتلا به فوبیای اجتماعی نیز هستند. تفاوت این دو در این است که افراد مبتلا به فوبیای اجتماعی معمولاً موقعیت هایی که باید فرد در آن عملکرد اجتماعی خوبی داشته باشد برمیگردد. مثل: زمان سخنرانی. اختلال شخصیت اجتنابی دوست ندارند تنها بماند آن‌ها تشنه محبت زندگی اجتماعی فعال هستند. آنها تماس های اجتماعی را دوست دارند و این دوگانگی ممکن است به شیوه‌های مختلف خودش را نشان دهد.

شیوع اختلال شخصیت اجتنابی (APD)

DSM-۵ درباره نرخ شیوع اختلال شخصیت اجتنابی چیزی نمی‌گوید و فقط اطلاعات می‌دهد در پسر بچه ها دختر بچه ها به طور مساوی دیده می‌شود اما وقتی با اختلالات طیف اتیسم همراه باشد و تعداد بسیار پسر بچه ها بیشتر است.

اختلال شخصیت اجتنابی در DSM-۵

علائم شایع اختلال شخصیت اجتنابی شامل موارد ذکر شده هستند{۱}

۱. یک شخصیت دوری گزین از انتقاد یا عدم پذیرش احساس ناراحتی شدید میکند.
۲. نداشتن دوستان صمیمی از خصوصیات بارز افراد دوری گزین است.
۳. عدم تمایل به صحبت با مردم را در فرد مبتلا اختلال شخصیت اجتنابی به وضوح میتوان دید.
۴. فرد مبتلا اختلال شخصیت اجتنابی از فعالیت‌ها یا مشاغلی که مستلزم ارتباط با دیگران هستند - اجتناب میکنند.
۵. افراد دوری گزین از ترس انجام کار اشتباه در موقعیت‌های اجتماعی دچار کمرویی میشوند. 
۶. مبتلایان به اختلال شخصیت اجتنابی در مورد مشکلات احتمالی اغراق میکنند.
۷. افراد دوری گزین در روابط صمیمانه بیش از حد خویشتن‌داری میکنند.
۸. احساس بی‌عرضگی اجتماعی یا ناخوشایند بودن برای دیگران در مبتلایان به اختلال شخصیت دوری گزین دیده میشود.
۹. افراد دوری گزین عدم تمایل به ریسک کردن یا امتحان کردن چیز‌های جدید دارند.

علل ایجاد اختلال شخصیت اجتنابی Avoidant personality disorder

وقتی یکی از اعضای خانواده فوبیای اجتماعی یا اختلال شخصیت دوری گزین یا اجتنابی دارد احتمال اینکه یک عضو در خانواده به هردوی آنها مبتلا شود دو تا سه برابر است .اختلال شخصیت اجتنابی با اعتماد به نفس ضعیف و احسای گناه و شرم ارتباط نزدیکی دارد همچنین تجربه های منفی و عدم موفقیت در دوران کودکی مقدمه اختلال شخصیت اجتناب گر در بزرگسالی است .

ساختار مغز

ژنتیک

بیولوژیک

رویدادهای تروماتیک

  • ابزارهای سنجشی جدید مثل fmri و pet اسکن روانشناسان را قادر ساختته اند نوروبیولوژی بعضی اختلال شخصیت را مورد بررسی قرار دهند برای مثال افراد مبتلا به اختلال شخصیت اسکیزوتایپال از لحاظ رفتاری همان نشانه های شناختی و ادراکی شبه –سایکوتیک و بی نظمی شناختی را نشان می دهد که در افراد اسکیزو فرن هم وجود دارد از لحاظ بیولوژیک این دو گروه شباهت ها و تفاوت هایی دارند اما از لحاظ ساختاری کاهش حجم مغز در لب پیشانی افراد اسکیزوفرنیک در افراد اسکیزو تایپال مشاهده نمیشود.
  • هم اختلالات شخصیت و هم صفات شخصیتی در خانواده ها جریان دارند و تحت تاثیر ژنتیک هستند. لازم به ذکر است که یک ژن به تنهایی مسئول ایجاد یک اختلال نیست صفات مورد نظر مربوط به یک اختلال در نتیجه عملکرد تعداد مختلفی ژن به همراه عوامل تاثیر گذار محیطی به وجود می آید اختلالات شخصیت پارانوئید - اسکیزوئید - و اسکیزوتایپال تا اندازه ای ارثی هستند..وراثت پذیری در اسکیزوتایپال %۲۰.۵ - مرزی%۳۷.۱ - اجتنابگر %۳۷.۳ و آنتی سوشال %۴۰.۹ است.
  • رویدادهای تروماتیک در بعضی مراحل خاص و حساس دوران رشد میتوانند بر بیولوژی مغز آثار عمیق و به جا بزارند. بعضی افراد مبتلا به اختلال شخصیت میگویند که در کودکی مورد بد رفتاری عاطفی بدرفتاری فیزیکی سو استفاده جنسی قرار گرفته اند. بعد از رویداد های تروماتیک در دوران کودکی در رشد مغز تاثیری دائمی داشته باشند و این موضوع میتواند بستر لازم برای بروز صفات شخصیتی ناسازگارانه را نشان می دهند.

درمان اختلال شخصیت اجتنابی Avoidant personality disorder

در تلاش برای درمان افراد مبتلا به اختلالات شخصیت از دارو زیاد استفاده می شود اما این دارو ها بیشتر برای از بین بردن سمپتوم های سایر اختلالات روانی کاموربید با اختلالات شخصیت هستند نه برای مقابله با سمپتوم های خود اختلالات شخصیت . به افرادی که علاوه بر اختلال شخصیت یک اختلال اضطرابی کاموربید (مثلا فوبیای اجتماعی یا اختلال وحشت زدگی) نیز دارند می توان آرام بخش هایی مثل بنزودیازپین تجویز کرد و به افرادی که علاوه بر اختلال شخصیت اختلال افسردگی عمده ی کاموربید دارند می توان آنتی دپرسانت هایی مثل باز دارنده های جذب مجدد سروتونین (پروزاک) داد . به افرادی که اختلال دوقطبی کاموربید دارند (که گاهی در اختلال شخصیت مرزی و اختلال شخصیت ضداجتماعی دیده می شود) لیتیوم کلراید (کلرید لیتیوم) داده می شود تا نوسانات خلقی ازبین برود و از رفتار ضداجتماعی آن ها کاسته شود .
داروهای آنتی پسیکوتیک (مثل ریسپریدون) نیز ممکن است در کاهش سمپتوم های اختلالات شخصیت موثر باشند . اخیرا داروهای آنتی پسیکوتیک آتیپیکال برای کاهش تکتنشگری – انکار و عدم پذیرش واقعیت – پرخاشگری – زود خشمی و انفجارهای خشم در افراد مبتلا به اختلال شخصیت ضد اجتماعی به کار می رود .

روان درمانی شناختی رفتاری

رفتار درمانی دیالکتیک

دارو درمانی

رویکرد های سایکودینامیک و بینشی

  • بسیاری از اختلالات شخصیت درمقابل روان درمانی های مبتنی بر اینسایت مقاوم هستند . به همین علت ابتدا تصور می شد که به کار بردن CBT برای این نوع اختلالات بی فایده است . بدون شک اولین کسی که در به کار بردن CBT در درمان افراد مبتلا به اختلالات شخصیت پیشتاز شد آرون بک بود که سعی کرد روش های CBT را که اصولا برای درمان افسردگی طراحی شده بودند در درمان اختلالات شخصیت به کار ببرد .
  • برای این کار ابتدا باید انواع اشتباهات منطقی و باورهای غلط را که می توانند علت مشکلات رفتاری فرد در اختلالات شخصیت باشند مورد کند و کاو قرار دهد . برای به چالش کشیدن باور های ذهنی غلط و تلاش برای جایگزین کردن آن ها با باورهای بهتر می توان از CBT استفاده کرد . اما در مورد افراد مبتلا به اختلال شخصیت مرزی درمانگر باید از چالش مستقیم باورها اجتناب کند زیرا این افراد شدیدا به انتقاد حساسیت دارند . بنابراین درمانگر باید همدلی و کسب اعتماد درمانجو این مرحله را انجام دهد . یعنی روانشناسان بالینی از روش ری – پرنتیگ استفاده کنند و به درمانجویان اجازه دهند که نسبت به آن ها دلبستگی عاطفی و هیجانی به وجود آورند تا بتوانند باورهای غلط خود را تغییر دهند یعنی فرآیند رسیدگی به نیازهای مادی و عاطفی فرزندان یعنی انجام دادن مجدد این فرآیند به منظور جبران کمی ها و کاستی ها .
  • یک پیشرفت جدید CBT برای درمان اختلالات شخصیت اسکیما تراپی (طرحواره درمانی – تغییر دادن جهان بینی) است . رکن اصلی این رویکرد تغییر دادن اسکیماهای ناسازگارانه ی کودکی است . اسکیماها یا باورهایی که در کودکی به وجود می آیند و به باورها و رفتارهای غلط دوران بزرگسالی ختم می شوند . برای مثال عیب جویی دائمی والدین از کودک و ایجاد این باور در او که من بی عرضه هستم اسکیما – تراپی سه مرحله دارد : در مرحله ی اول باید درمانجویان را متقاعد کرد که مشکلات و سمپتوم های آن ها مدرک یا شاهدی برای باورهای غلط نیستند بلکه باورهای غلط علت سمپتوم های آن ها هستند . خودشناسی به فرد کمک می کند تا بفهمد که باورهای غلط به شرایط ناگوار زندگی در دوران کودکی ربط داده می شود و نشان دهنده ی حقایق درباره ی شخصیت فرد نیستند .
  • مرحله ی دوم عبارت است از تلاش برای شناسایی و پیشگیری از واکنش هایی که ممکن است افراد هنگامی که مجبور می شوند باورهای قدیمی خود را کنار بگذارند از خود نشان دهند . وقتی افراد مجبورند این باور ها را کنار بگذارند حالات هیجانی منفی و دردناکی در آن ها به وجود می آید . باید به آنها یاد داده شود که چگونه این حالات هیجانی منفی و دردناک را تجربه کنند – بپذیرند و تحمل کنند .
  • در مرحله ی سوم درمانگر به سوال و جواب و تفسیر مسائل می پردازد و به درمانجویان کمک می کند تا تجربه های زندگی و عوامل ظهور باورهای غلط را مورد بررسی قرار دهند . هدف از مرحله ی آخر این است که تعداد باورهای غلط کاهش یابد و در مورد تجربه های زندگی نگرش های مثبت و صحیح تری به جای آن ها گذاشته شود . مثال های بالا نشان می دهند که اختراع روش های خاص CBT برای درمان اختلالات شخصیت هنوز فعالانه ادامه دارد . هنوز خیلی زود است که بتوانیم با اطمینان بگوییم که CBT روش مهم و موثری برای درمان اختلالات شخصیت است . اما تعدادی مطالعات کنترل شده نشان می دهند که CBT برای اختلالات شخصیت موثر تر از عدم درمان در گروه های کنترل است (گروه هایی که هیچ گونه روان درمانی یا دارو درمانی قرار نمی گیرند) . همچنین تاثیر آن ها تقریبا به اندازه ی تاثیر روان درمانی سایکودینامیک است . مطالعات اولیه نیز نشان می دهند که بعد از درمان شدن با CBT بید ۴۰ تا ۵۰ درصد درمانجویان بعد از ۱۵ تا ۲۴ ماه بهبود می یابند .
  • نوع خاصی از روان درمانی که در درمان افراد مبتلا به اختلالات شخصیت بسیار موفق بوده رفتاردرمانی دیالکتیک است . در این رویکرد از اصول روان درمانی مراجع – محور استفاده می شود و درمانجو به همان صورتی که هست مورد پذیرش قرار می گیرد اما در عین حال تلاش می شود تا او بفهمد که چقدر طرز تفکرش درباره ی دنیا و زندگی اشتباه است و اصول رویکردهای رفتاری – شناختی و مایندفولنس نیز به کارگرفته می شود . در نتیجه درمانگری که رویکرد رفتاردرمانی دیالکتیک دارد باید درمانجو را کاملا قبول داشته باشد تا بتواند بر اساس اعتماد متقابل یک گفتمان به وجود آورد و با او درباره ی مسائل گفت و گوی موفقیت آمیز داشته باشد .
  • رفتاردرمانی دیالکتیک عبارت است از آموزش مهارت به درمانجو تا بتواند از روش های فکری خود دباره ی دنیا آگاه شود – مشکلات را به نحو موثر حل کند – بر هیجانات خود کنترل داشته باشد و برای مقابله با مشکلات روش های جامعه پسندتری به دست آورد .
  • این روش در مورد افراد مبتلا به اختلال شخصیت مرزی موفقیت خاصی داشته است و می تواند از خود آسیب رسانی – اقدام به خود کشی و بستری شدن افراد بکاهد . همچنین اگر با داروهای مناسب همراه شود آثار طولانی مدت به ویژه برای اختلال شخصیت مرزی خواهد داشت .
  • در تلاش برای درمان افراد مبتلا به اختلالات شخصیت از دارو زیاد استفاده می شود اما این دارو ها بیشتر برای از بین بردن سمپتوم های سایر اختلالات روانی کاموربید با اختلالات شخصیت هستند نه برای مقابله با سمپتوم های خود اختلالات شخصیت . به افرادی که علاوه بر اختلال شخصیت یک اختلال اضطرابی کاموربید (مثلا فوبیای اجتماعی یا اختلال وحشت زدگی) نیز دارند می توان آرام بخش هایی مثل بنزودیازپین تجویز کرد و به افرادی که علاوه بر اختلال شخصیت اختلال افسردگی عمده ی کاموربید دارند می توان آنتی دپرسانت هایی مثل باز دارنده های جذب مجدد سروتونین (پروزاک) داد . به افرادی که اختلال دوقطبی کاموربید دارند (که گاهی در اختلال شخصیت مرزی و اختلال شخصیت ضداجتماعی دیده می شود) لیتیوم کلراید (کلرید لیتیوم) داده می شود تا نوسانات خلقی ازبین برود و از رفتار ضداجتماعی آن ها کاسته شود .
  • داروهای آنتی پسیکوتیک (مثل ریسپریدون) نیز ممکن است در کاهش سمپتوم های اختلالات شخصیت موثر باشند . اخیرا داروهای آنتی پسیکوتیک آتیپیکال برای کاهش تکتنشگری – انکار و عدم پذیرش واقعیت – پرخاشگری – زود خشمی و انفجارهای خشم در افراد مبتلا به اختلال شخصیت ضد اجتماعی به کار می رود .
  • درمانگرانی که رویکرد سایکودینامیک دارند اینسایت (بینش - بصیرت) را نوعی مکانیسم بسیار مهم می دانند که باید تغییر و افزایش داده شود زیرا اکثر افراد مبتلا به اختلالات شخصیت در ابتدا رفتار خود را مشکل نمی دانند . این رویکرد در درمان افراد مبتلا به اختلال شخصیت مرزی که برای درمانگران چالش واقعی هستند اهمیت ویژه ای دارد . این افراد بسیار سوء استفاده چی هستند .
  • روانشناسانی که رویکرد سایکودینامیک دارند و برای درمان اختلالات شخصیت روش فعالانه تری پیش گرفته اند سعی می کنند رفتار سوء استفاده گرانه ی درمانجویان را در همان اوایل کار شناسایی و متوقف کنند . ego "من" یا نفس شکننده و ضعیف آن ها را نمایان سازند زیرا معمولا علت بسیاری از اختلالات شخصیت همین ego یا نفس شکننده و ضعیف است
  • روان درمانی مبتنی بر نظریه ی روابط شیئی همان نظریه ی روابط بین الاشخاصی سعی می کند ego ضعیف درمانجو را تقویت کند تا او بتواند بدون آنکه از یک دیدگاه افراطی به یک دیدگاه افراطی دیگر تغییر جهت دهد با مسائل برخورد کند . مثلا در اختلال شخصیت مرزی این نوع روان درمانی تلاش می کند به درمانجویان نشان دهد که چگونه از مکانیسم های دفاعی استفاده می کنند و نحوه قضاوت آن ها معمولا ساده انگارانه و سیاه و سفید است . و این حالت چگونه باعث می شود که آن ها در بین سیاه و سفید در نوسان باشند .
  • این نوع روان درمانی در مرحله ی بعد برای مقابله با مشکلات زندگی روش های سازگارانه تری به درمانجویان ارائه می دهد .
  • شواهد نشان می دهد که این رویکردها در سمپتوم های اختلالات شخصیت تاثیر مثبت می گذارند . بعضی مطالعات نشان داده اند که درمانجویان در طول روان درمانی بهبود های مهمی نشان می دهند و روان درمانی سایکودینامیک از نوع کوتاه مدت حداقل با روان درمانی شناختی – رفتاری به یک اندازه تاثیر گذار است .
ژ 1-150

پرسشنامه چندمحوری بالینی میلون۳ پرسشنامه خودسنجی استاندارد شده است. دامنه گسترده ای از اطلاعات مربوط به شخصیت را می سنجد.

ژ 1-148

آزمون اضطراب بک BAI

آزمون های سلامت روان

آزمون اضطراب بک یک پرسشنامه خودگزارشی است این پرسشنامه به طور اختصاصی علائم اضطراب را بالینی را در افراد میسنجد

ژ 1-147

آزمون ۱۶ عاملی کتلCATTEL ۱۶PF

آزمون های شخصیت

آزمون ۱۶ عاملی کتل توسط ریموند برنارد کتل تهیه شده است. این آزمون ۱۶ عامل شخصیتی را در شما ارزیابی میکند.

ژ 1-149

یکی از مقیاس های رایج برای ارزیابی عزت نفس پرسشنامه عزت نفس کوپر اسمیت است .در این پرسشنامه مواد به دو گروه تقسیم بندی شده اند .

ژ 1-153

آزمون خشم اسپیلبرگر

آزمون های شخصیت

این آزمون شامل سه بخش و ۵۷ عبارت، است که بخش نخست، حالت خشم؛ بخش دوم، صفت خشم و بخش سوم، شیوه های بیان و کنترل خشم را می سنجد.

ژ 1-152

پرسشنامه رضایت زناشویی انریچ که فرم ۴۷ سؤالی آن توسط اولسون(۱۹۹۸)، تهیه شد شامل ۱۲ مقیاس است که عبارتند از: پاسخ قراردادی، رضایت زناشویی .....

ژ 1-162

آزمون افسردگی بک BDI

سلامت روانی

از بین تست ها و پرسشنامه هایی که برای سنجش افسردگی تهیه شده است پرسشنامه افسردگی بک از جمله مناسب ترین ابزرار برای انعکاس حالات افسردگی است.

ژ 1-163

mmpi یکی از معتبرترین آزمون‌های روان شناسی است که در مراکز درمانی و کلینیک‌های روانشناسی بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد. ه متخصص روانشناسی بالینی و روانسنجی از روی آن سلامت روانی یا ویژگی‌های شخصیتی فرد را تشخیص می‌دهد.

ژ 1-151

آزمون اضطراب کتل

آزمون های سلامت روان

این آزمون برای این منظور مورد استفاده قرار می گیرد تا روانشناسان بتوانند سطح و میزان اضطراب فرد را سنجیده و متناسب با آن راهکارهای مناسب را به آن ها ارائه نمایند.

چرا جذب یک فرد مبتلا به اختلال شخصیت اجتنابی (دوری گزین) می شویم ؟

چه ویژگی هایی در افراد مبتلا به اختلال شخصیت اجتنابی باعث جذابیت در آنها میشود!! شاید شما به اصطلاح عاشق موش و گربه بازی باشید. فرد اجتنابی از همان ابتدا قادر به برقراری رابطه نیست و تلاش شما برای برقراری رابطه با فرد APD در ابتدا می تواند برایتان جذاب باشد. ممکن است هر چه بیشتر پیش روید از این که وی به شما اعتماد می کند خوشحال تر گردید و شما را تشویق به ادامه رابطه کند. از آن جا که ما تمایل داریم الگوی رابطه با والدین خود را بارها و بارها در رابطه با دیگران تکرار کنیم بنابراین این الگوی ارتباطی ریشه در دوران کودکی شما دارد. اگر شما بار ها و بارها وارد چنین روابطی شده اید حتما به یک مشاور مراجعه کنید. غالبا افرادی که وارد رابطه با فرد اجتنابی می شوند ، در آن بیش از حد معقول می مانند زیرا ترک رابطه مزبور منجر به ایجاد احساس گناه در آن ها می شود.

ازدواج با مبتلا به اختلال شخصیت اجتنابی | با همسرم چگونه رفتار کنم؟

ازدواج با فرد مبتلا به اختلال شخصیت اجتنابی؟؟در ابتدا باید بدانید که اختلال شخصیت فرد محبوبتان بسیار پایا و تقریبا غیر قابل درمان است.زندگی با مبتلایان به اختلال شخصیت اجتنابی خسته کننده است. زیرا نیاز مداوم دارد که درمورد مسائل به او اطمینان دهید و خواسته های اورا بی چون و چرا بپذیرید.هیچ مقداری از ابراز عشق و علاقه فرد مبتلا به اختلال شخصیت ضد اجتنابی را راضی نمیکند.درواقع از یکسو تلاش بی وقفه شما در جهت ارضای نیاز های او و از سوی دیگر نادیده گرفتن نیاز های عاطفی و اجتماعی خودتان ،احساس خستگی ، خشم و رنجش را در شما ایجاد خواهد کرد. توجه داشته باشید که در اوایل رابطه کمروئی فرد APD و هراس او از ایجاد رابطه صمیمانه تر می تواند شما را ناراحت کند، چرا که زحمت رابطه بر دوش شما خواهد بود. فرد مبتلا به احتلال شخصیت اجتنابی به علت هراسی که دارد ممکن است روی شما تاثیر بگذارد و فعالیت های اجتماعی شما را کم کند. این گونه افراد تاریخچه طولانی در زمینه اجتناب ، ترس و کناره گیری از موقعیت های اجتماعی دارند. شما باید مادام در حال تسکین اضطراب چنین افرادی باشیدکه در نهایت هم این موضوع سبب توجه کمتر شما به نیاز های خودتان می شود.
اما اگر قصد ادامه رابطه با چنین افرادی را دارید ، چند توصیه برایتان داریم:

نیاز های خودتان را مودبانه و صادقانه با او مطرح نمایید.

از محبوب خود بخواهید که تحت درمان قرار گیرد.

به شما توصیه میکنیم دلایل ترک رابطه تان را برایش توضیح دهید

اختلال شخصیت اجتنابی - فیلم | Avoidant personality disorder

 افراد مبتلا به اختلال شخصیت اجتنابی (دوری گزین) غیر معاشرتی نیستند در واقع دوست دارند در اجتماع باشند ولی همیشه درصددند از دیگران تضمین بگیرند که بدون انتقاد آنها را بپذیرند. آنها به ارزیابی‌های منفی اطرافیان خیلی حساس هستند و حتی فکر مخالفت دیگران هم باعث دوری‌گزینی‌شان می‌شود.

مشاوره آنلاین

ما در کنار شما هستیم

از ما بپرسید

پاسخ گوی شما هستیم

آزمون آنلاین

خود را بهتر بشناسید

سوالات متداول درباره اختلال شخصیت اجتنابی

بله - برجسته ترین عوامل خطر در اختلال شخصیت اجتنابی عبارتند از: ناهنجاری های مغز. افراد مبتلا به اختلال شخصیت اجتنابی دچار انفجارهای شدیدی از اضطراب می شوند که مربوط به کمبودهای عصبی در مناطقی از مغز است که درگیر پاسخ استرس و کنترل عاطفی هستند.
اختلالات شخصیتی گروه C، با تفکر یا رفتار مضطرب ، ترسناک مشخص می شود. آنها شامل اختلال شخصیت اجتنابی ، اختلال شخصیت وابسته و اختلال شخصیت وسواسی-اجباری هستند.
افراد دوری گزین از عشق، از آسیب دیدن می ترسند. ممکن است به نظر برسد که آنها دور از ذهن ، بی احساس و سرد هستند. اما در زیر نقاب، احساسات آنها کاملاً شدید است.ه آنها واقعاً خواهان یک رابطه هستند، اما به دلیل آسیب های حل نشده عمیق ، در زندگی واقعی اینگونه عمل نمی کنند.
بله - اختلالات شخصیتی که با افزایش سن مستعد وخیم تر هستند شامل پارانوئید ، اسکیزوئید ، اسکیزوتایپ ، وسواس اجباری ، مرزی ، هیستریونیک ، خودشیفتگی ، اجتنابی و وابستگی هستند.
خیر.فرد مبتلا به اختلال اجتنابی ممکن است به خاطر خلوت و فاصله ای که از افراد دارد. خودخواه به نظر برسد
آنها عاشق خواهند شد وقتی قلب اجتناب کننده آنها می آموزد که نزدیک بودن به کسی اشکالی ندارد . هنگامی که اعتقادات محدود آنها در مورد روابط توسط یک روح دلسوز به چالش کشیده می شود.
پشتیبانی حرفه ای می تواند به افراد مبتلا به AVPD کمک کند تا با این احساسات دشوار و چالش های اجتماعی برانگیخته خود را کنار بیایند.
از افراد مشهوری که با APD دست و پنجه نرم کرده اند می توان به کیم بیسینگر معروف ، مایکل جکسون و دونی آسموند اشاره کرد.
نظرات و پیشنهادات شما