باز اکنون > اختلالات > اختلال شخصیت ضد اجتماعی | همه چیز درباره شخصیت آنتی سوشال

برای دریافت مشاوره بر روی دکمه زیر کلیک کنید

اختلال شخصیت ضد اجتماعی(ASPD) چیست؟

از اختلال شخصیت ضد اجتماعی(آنتی سوشال) چه می دانید؟ مطمئنا بایک سرچ جزئی با عنوان (اختلال شخصیت ضد اجتماعی ویکی پدیا و..)روبرو شده اید. اما آیا آنچه درباره اختلال شخصیت ASPD می خواهید را یافته اید؟ پاسخ تمامی سوالات شما درباره اختلال شخصیت ضد اجتماعی، در اختیارتان بوده است؟ پرتال روانشناسی باز اکنون، به کمک مشاورین و متخصصین برجسته با صرف زمانی قابل توجه، تمامی موارد و شاخه های های مربوط به اختلال ASPD را مثل: ازدواج با افراد مبتلا به اختلال شخصیت ضد اجتماعی (آنتی سوشال)، درمان اختلال شخصیت ضد اجتماعی، علل ایجاد اختلال شخصیت ASPD در افراد (سبب شناسی) و .... به زبان ساده و کاربردی در اختیار مخاطبان قرار داده است. در این مقاله شما به هر آنچه درباره اختلال شخصیت ضد اجتماعی نیاز دارید، خواهید رسید. اما اولین سوالی که پیش می آید این است که اختلال شخصیت ASPD چیست؟با اینکه تعریف اختلال شخصیت آنتی سوشال را میتوان بسیار مبهم و پیچیده بیان کرد. اما در اینجا تمامی دانستنی ها و ویژگی های مربوط به اختلال شخصیت ضد اجتماعی، به زبان ساده تر و در عین حال کامل در اختیار مخاطبان قرار گرفته است.
افراد مبتلا شخصیت ضد اجتماعی در برخورد اول افرادی حامی ،مهربان و فریبنده بنظر می رسند. همواره مراقب رفتار های ظاهری خود هستند و به خوبی می دانند چگونه بیشترین جاذبه را برای دیگران داشته باشند.در زمینه روابط اجتماعی مهارت داشته و در جذب جنس مخالف، در همان برخورد اول از استعداد بالایی برخوردارند. ضرب المثل “گندم نمای جو فروش ” به خوبی به توصیف آن ها می پردازد.این افراد به تاثیر گذاری در برخورد اول معروف اند. افراد اختلال شخصیت ضد اجتماعی(ASPD) اعتقادی به رعایت حقوق دیگران ندارند. احترام به دیگران را از موارد پیش پا افتاده میداند. مبتلایان به اختلال شخصیت ضد اجتماعی خارج از استاندارد های اجتماعی رفتار میکنند.این ویژگی ها از کودکی آغاز میگردد و تا بزرگسالی ادامه دارد و در بروز رفتار جنایی موثر است. فرد مبتلا به اختلال شخصیت ضداجتماعی دارای ویژگی های زیر است:

خوش اخلاق و خوش برخوردند – جذابیت ظاهری اما کاملا سطحی دارند و باهوش به نظر میرسند (در واقع دارای خصوصیاتی جذب کننده دروغین هستند)

احساسات و هیجانات فرد آنتی سوشال سطحی است در این افراد همدلی وجود ندارد، همچنین در این افراد به دنبال حس پناه و پشیمانی نباشید..

رفتارهایی نشان می دهند که نماد بی نظمی در زندگی است، فرد مبتلا به اختلال شخصیت ضد اجتماعی هیچ برنامه خاصی در زندگی ندارد.

افراد مبتلا به اختلال شخصیت ضد اجتماعی دو نوع صفت مشخص شده دارند: اولین صفت بی تفاوتی، بی احساسی و خودخواهی است. در واقع این افراد از کارهای خود احساس پشیمانی نمیکنند. و نمیتوانند با دیگران همدلی داشته باشند.
دومین صفت: سبک زندگی خاص این افراد است. ضد اجتماعی ها قبل از اقدام به کاری فکر نمیکنند. در واقع بی فکر عمل میکنند و به دنبال همین سبک تکانشگری، وپرخاشگری به وجود می آید. افراد مبتلا به اختلال شخصیت ضد اجتماعی دور اندیش نیستند، به امنیت خود و دیگران توجهی ندارند . افراد مبتلا به اختلال شخصیت ضد اجتماعی معمولا به علت رانندگی خطرناک به طور فراوان تصادف میکنند و این تصادفات معممولا شدید هستند. به تجاوز جنسی یا خشونت فیزیکی دست می زنند ( از جمله کتک زدن همسر یا فرزندان). این افراد در زندگی روزمره نیز پرخاشگری دارند. آنها شغل خود را ترک میکنند، بدون آنکه برای به دست آوردن شغل دیگری برنامه ای معقول داشته باشند . نمی توانند قرض های خود را بپردازند و شکم افراد وابسته به خود را سیر کنند.

شیوع اختلال شخصیت ضد اجتماعی Antisocial Personality Disorder

شیوع اختلال شخصیت ضد اجتماعی در مردانی مشاهده میشود که اختلال مصرف الکل دارند و در کلینیک های ترک اعتباد زندان ها و سایر محیط های قضایی با آنها مصاحبه شده است. DSM-۵ براساس معیارهای DSMهای قبلی نرخ شیوع اختلال شخصیت ضداجتماعی را%۰.۲تا %۳.۳ تخمین میزند بالاترین نرخ افرادی که در شرایط ناگوار اجتماعی – اقتصادی (مثلا در فقر) یا اقتصادی – فرهنگی (مثلا مهاجرت )به سر میبرند نرخ شیوع بالاتر است.

اختلال شخصیت ضد اجتماعی در DSM-۵

فرد تقریبا در همه جنبه های زندگی به حقوق دیگران احترام نمی گذارد و آنها را نقض می کند .این رفتار از ۱۵ سالگی شروع شده است و سه مورد (یا بیشتر) از موارد زیر آن را نشان می دهند:{۱}

۱. فرد با پیش نگرفتن رفتارهای قانونی - هنجارهای اجتماعی را رعایت نمیکند و این موضوع را تکرار ارتکاب اعمال مجرمانه ای که به دستگیری او منجر می شوند نشان می دهد
۲. مکار و فریبکار است و این موضوع را دروغگوی های مکرر استفاده از نام های مستعار یا کلاهبرداری از دیگران به منظور سودجویی شخصی یا لذت بردن نشان می دهند.
۳. پشیمانی و عذاب وجدان ندارد و این موضوع را بی تفاوتی او نسبت به ناراحت کردن دیگران بدرفتاری با آنها یا دزدن اموال آن ها یا تلاش برای توجیه این اعمال نشان می دهند.

فرد حداقل ۱۸ سال سن دارد.

۴. خوش اخلاقی خوش برخوردی – جذابیت ظاهری و سطحی و باهوش به نظر رسیدن (در واقع خصوصیاتی جذب کننده ای که دروغین هستند).
۵. احساسات و هیجانات سطحی و فقدان همدلی– احساس پناه – یا پشیمانی .
۶. رفتارهایی گه نشان می دهند فرد در زندگی خود برنامه خاصی ندارد یا در زندگیش نظم وجود ندارد.

علل ایجاد اختلال شخصیت ضد اجتماعی Antisocial Personality Disorder

درباره علل ژنتیک, نوروبیولوژیک,.و سایکوسوشال از اختلال شخصیت اسکیزوئید هنوز تحقیقات جامع و کامل انجام نشده است. خجالتی بودن در کودکی ممکن است پیش نیاز اختلال شخصیت اسکیزوئید در بزرگسالی باشد ممکن است این صفات شخصیتی به ارث برسد و عامل مهم در ایجاد اختلال شخصیت اسکیزوئید باشد بدرفتاری و غفلت در کودکی نیز افراد مبتلا به این اختلال نسبتا شایع است تحقیقات نشان داده است که اوتیسم ریشه های بیولوژیک دارد و والدین کودکان مبتلا به اوتیسم با احتمال بیشتری اختلال شخصیت اسکیزوئید دارند و احتمال دارد نقص های بیولوژیک با یادگیری های دوران کودکی یا با مشکلات میان فرد در دوران کودکی ترکیب شود و یکسری کمبودها و نقص های اجتماعی را که مشخصه اصلی اختلال شخصیت اسکیزوئید هستند به وجود آورند.

ساختار مغز

ژنتیک

بیولوژیک

رویدادهای تروماتیک

  • ابزارهای سنجشی جدید مثل fmri و pet اسکن روانشناسان را قادر ساختته اند نوروبیولوژی بعضی اختلال شخصیت را مورد بررسی قرار دهند برای مثال افراد مبتلا به اختلال شخصیت اسکیزوتایپال از لحاظ رفتاری همان نشانه های شناختی و ادراکی شبه –سایکوتیک و بی نظمی شناختی را نشان می دهد که در افراد اسکیزو فرن هم وجود دارد از لحاظ بیولوژیک این دو گروه شباهت ها و تفاوت هایی دارند اما از لحاظ ساختاری کاهش حجم مغز در لب پیشانی افراد اسکیزوفرنیک در افراد اسکیزو تایپال مشاهده نمیشود.
  • هم اختلالات شخصیت و هم صفات شخصیتی در خانواده ها جریان دارند و تحت تاثیر ژنتیک هستند. لازم به ذکر است که یک ژن به تنهایی مسئول ایجاد یک اختلال نیست صفات مورد نظر مربوط به یک اختلال در نتیجه عملکرد تعداد مختلفی ژن به همراه عوامل تاثیر گذار محیطی به وجود می آید اختلالات شخصیت پارانوئید - اسکیزوئید - و اسکیزوتایپال تا اندازه ای ارثی هستند..وراثت پذیری در اسکیزوتایپال %۲۰.۵ - مرزی%۳۷.۱ - اجتنابگر %۳۷.۳ و آنتی سوشال %۴۰.۹ است.
  • رویدادهای تروماتیک در بعضی مراحل خاص و حساس دوران رشد میتوانند بر بیولوژی مغز آثار عمیق و به جا بزارند. بعضی افراد مبتلا به اختلال شخصیت میگویند که در کودکی مورد بد رفتاری عاطفی بدرفتاری فیزیکی سو استفاده جنسی قرار گرفته اند. بعد از رویداد های تروماتیک در دوران کودکی در رشد مغز تاثیری دائمی داشته باشند و این موضوع میتواند بستر لازم برای بروز صفات شخصیتی ناسازگارانه را نشان می دهند.

درمان اختلال شخصیت ضد اجتماعی Antisocial Personality Disorder

اکثر روانشناسان نسبت به درمان افراد آنتی سوشال چندان خوش بین نیستند. چرا که تعداد رواندرمانی هاییکه با موفقیت همراه بوده به میزان انگشت شمار است. یکی از مشکلات عمده در درمان افراد مبتلا به اختلال شخصیت ضد اجتماعی این است که این افراد به ندرت به رواندرمانی روی می آورند . در بعضی موارد حتی روانشناسان معالج را نیز بازی میگیرند. گروه درمانی برای افراد آنتی سوشال میتواند موثر باشد با توجه به دشوار بودن روند درمان افراد آنتی سوشال هرچه کمتر بر روی همدلی – وجدان یا شخصیت تمرکز شود نتیجه بهتری دریافت می شود.. به طور کل روانشناسان با زندانی کردن این افراد برای پیشگیری از اعمال ضد اجتماعی آتی موافق هستند . حتی در مواردی روانشناسان بالینی - دولت و سازمان ذی ربط را تشویق میکنند تا کودکان high- risk (کودکان به شدت آسیب پذیردر مقابل این اختلال) را شناسایی کنند تا قبل از ورود انها به بزرگسالی بتوان رواندرمانی را شروع کرد. یکی از رایج ترین روش هایی که به طورچشمگیر در کاهش رفتار های ضد اجتماعی در کودکان موثر بوده اموزش والدین است به طوری که بتوانند رفتارهای مشکل های زای کودکان خود را به سرعت شناسایی کنند با چگونگی استفاده از تعریف و تمجید - جوایز مختلف برای کاهش رفتارهای مشکل زا اشنا شوند و رفتارهای مطلوب و جامعه پسن را تشویق کنند. در کادر های زیر درمان های مربوط به اختلالات شخصیت به طور کل ذکر شده است:

روان درمانی شناختی رفتاری

رفتار درمانی دیالکتیک

دارو درمانی

رویکرد های سایکودینامیک و بینشی

  • بسیاری از اختلالات شخصیت درمقابل روان درمانی های مبتنی بر اینسایت مقاوم هستند . به همین علت ابتدا تصور می شد که به کار بردن CBT برای این نوع اختلالات بی فایده است . بدون شک اولین کسی که در به کار بردن CBT در درمان افراد مبتلا به اختلالات شخصیت پیشتاز شد آرون بک بود که سعی کرد روش های CBT را که اصولا برای درمان افسردگی طراحی شده بودند در درمان اختلالات شخصیت به کار ببرد .
  • برای این کار ابتدا باید انواع اشتباهات منطقی و باورهای غلط را که می توانند علت مشکلات رفتاری فرد در اختلالات شخصیت باشند مورد کند و کاو قرار دهد . برای به چالش کشیدن باور های ذهنی غلط و تلاش برای جایگزین کردن آن ها با باورهای بهتر می توان از CBT استفاده کرد . اما در مورد افراد مبتلا به اختلال شخصیت مرزی درمانگر باید از چالش مستقیم باورها اجتناب کند زیرا این افراد شدیدا به انتقاد حساسیت دارند . بنابراین درمانگر باید همدلی و کسب اعتماد درمانجو این مرحله را انجام دهد . یعنی روانشناسان بالینی از روش ری – پرنتیگ استفاده کنند و به درمانجویان اجازه دهند که نسبت به آن ها دلبستگی عاطفی و هیجانی به وجود آورند تا بتوانند باورهای غلط خود را تغییر دهند یعنی فرآیند رسیدگی به نیازهای مادی و عاطفی فرزندان یعنی انجام دادن مجدد این فرآیند به منظور جبران کمی ها و کاستی ها .
  • یک پیشرفت جدید CBT برای درمان اختلالات شخصیت اسکیما تراپی (طرحواره درمانی – تغییر دادن جهان بینی) است . رکن اصلی این رویکرد تغییر دادن اسکیماهای ناسازگارانه ی کودکی است . اسکیماها یا باورهایی که در کودکی به وجود می آیند و به باورها و رفتارهای غلط دوران بزرگسالی ختم می شوند . برای مثال عیب جویی دائمی والدین از کودک و ایجاد این باور در او که من بی عرضه هستم اسکیما – تراپی سه مرحله دارد : در مرحله ی اول باید درمانجویان را متقاعد کرد که مشکلات و سمپتوم های آن ها مدرک یا شاهدی برای باورهای غلط نیستند بلکه باورهای غلط علت سمپتوم های آن ها هستند . خودشناسی به فرد کمک می کند تا بفهمد که باورهای غلط به شرایط ناگوار زندگی در دوران کودکی ربط داده می شود و نشان دهنده ی حقایق درباره ی شخصیت فرد نیستند .
  • مرحله ی دوم عبارت است از تلاش برای شناسایی و پیشگیری از واکنش هایی که ممکن است افراد هنگامی که مجبور می شوند باورهای قدیمی خود را کنار بگذارند از خود نشان دهند . وقتی افراد مجبورند این باور ها را کنار بگذارند حالات هیجانی منفی و دردناکی در آن ها به وجود می آید . باید به آنها یاد داده شود که چگونه این حالات هیجانی منفی و دردناک را تجربه کنند – بپذیرند و تحمل کنند .
  • در مرحله ی سوم درمانگر به سوال و جواب و تفسیر مسائل می پردازد و به درمانجویان کمک می کند تا تجربه های زندگی و عوامل ظهور باورهای غلط را مورد بررسی قرار دهند . هدف از مرحله ی آخر این است که تعداد باورهای غلط کاهش یابد و در مورد تجربه های زندگی نگرش های مثبت و صحیح تری به جای آن ها گذاشته شود . مثال های بالا نشان می دهند که اختراع روش های خاص CBT برای درمان اختلالات شخصیت هنوز فعالانه ادامه دارد . هنوز خیلی زود است که بتوانیم با اطمینان بگوییم که CBT روش مهم و موثری برای درمان اختلالات شخصیت است . اما تعدادی مطالعات کنترل شده نشان می دهند که CBT برای اختلالات شخصیت موثر تر از عدم درمان در گروه های کنترل است (گروه هایی که هیچ گونه روان درمانی یا دارو درمانی قرار نمی گیرند) . همچنین تاثیر آن ها تقریبا به اندازه ی تاثیر روان درمانی سایکودینامیک است . مطالعات اولیه نیز نشان می دهند که بعد از درمان شدن با CBT بید ۴۰ تا ۵۰ درصد درمانجویان بعد از ۱۵ تا ۲۴ ماه بهبود می یابند .
  • نوع خاصی از روان درمانی که در درمان افراد مبتلا به اختلالات شخصیت بسیار موفق بوده رفتاردرمانی دیالکتیک است . در این رویکرد از اصول روان درمانی مراجع – محور استفاده می شود و درمانجو به همان صورتی که هست مورد پذیرش قرار می گیرد اما در عین حال تلاش می شود تا او بفهمد که چقدر طرز تفکرش درباره ی دنیا و زندگی اشتباه است و اصول رویکردهای رفتاری – شناختی و مایندفولنس نیز به کارگرفته می شود . در نتیجه درمانگری که رویکرد رفتاردرمانی دیالکتیک دارد باید درمانجو را کاملا قبول داشته باشد تا بتواند بر اساس اعتماد متقابل یک گفتمان به وجود آورد و با او درباره ی مسائل گفت و گوی موفقیت آمیز داشته باشد .
  • رفتاردرمانی دیالکتیک عبارت است از آموزش مهارت به درمانجو تا بتواند از روش های فکری خود دباره ی دنیا آگاه شود – مشکلات را به نحو موثر حل کند – بر هیجانات خود کنترل داشته باشد و برای مقابله با مشکلات روش های جامعه پسندتری به دست آورد .
  • این روش در مورد افراد مبتلا به اختلال شخصیت مرزی موفقیت خاصی داشته است و می تواند از خود آسیب رسانی – اقدام به خود کشی و بستری شدن افراد بکاهد . همچنین اگر با داروهای مناسب همراه شود آثار طولانی مدت به ویژه برای اختلال شخصیت مرزی خواهد داشت .
  • در تلاش برای درمان افراد مبتلا به اختلالات شخصیت از دارو زیاد استفاده می شود اما این دارو ها بیشتر برای از بین بردن سمپتوم های سایر اختلالات روانی کاموربید با اختلالات شخصیت هستند نه برای مقابله با سمپتوم های خود اختلالات شخصیت . به افرادی که علاوه بر اختلال شخصیت یک اختلال اضطرابی کاموربید (مثلا فوبیای اجتماعی یا اختلال وحشت زدگی) نیز دارند می توان آرام بخش هایی مثل بنزودیازپین تجویز کرد و به افرادی که علاوه بر اختلال شخصیت اختلال افسردگی عمده ی کاموربید دارند می توان آنتی دپرسانت هایی مثل باز دارنده های جذب مجدد سروتونین (پروزاک) داد . به افرادی که اختلال دوقطبی کاموربید دارند (که گاهی در اختلال شخصیت مرزی و اختلال شخصیت ضداجتماعی دیده می شود) لیتیوم کلراید (کلرید لیتیوم) داده می شود تا نوسانات خلقی ازبین برود و از رفتار ضداجتماعی آن ها کاسته شود .
  • داروهای آنتی پسیکوتیک (مثل ریسپریدون) نیز ممکن است در کاهش سمپتوم های اختلالات شخصیت موثر باشند . اخیرا داروهای آنتی پسیکوتیک آتیپیکال برای کاهش تکتنشگری – انکار و عدم پذیرش واقعیت – پرخاشگری – زود خشمی و انفجارهای خشم در افراد مبتلا به اختلال شخصیت ضد اجتماعی به کار می رود .
  • درمانگرانی که رویکرد سایکودینامیک دارند اینسایت (بینش - بصیرت) را نوعی مکانیسم بسیار مهم می دانند که باید تغییر و افزایش داده شود زیرا اکثر افراد مبتلا به اختلالات شخصیت در ابتدا رفتار خود را مشکل نمی دانند . این رویکرد در درمان افراد مبتلا به اختلال شخصیت مرزی که برای درمانگران چالش واقعی هستند اهمیت ویژه ای دارد . این افراد بسیار سوء استفاده چی هستند .
  • روانشناسانی که رویکرد سایکودینامیک دارند و برای درمان اختلالات شخصیت روش فعالانه تری پیش گرفته اند سعی می کنند رفتار سوء استفاده گرانه ی درمانجویان را در همان اوایل کار شناسایی و متوقف کنند . ego "من" یا نفس شکننده و ضعیف آن ها را نمایان سازند زیرا معمولا علت بسیاری از اختلالات شخصیت همین ego یا نفس شکننده و ضعیف است
  • روان درمانی مبتنی بر نظریه ی روابط شیئی همان نظریه ی روابط بین الاشخاصی سعی می کند ego ضعیف درمانجو را تقویت کند تا او بتواند بدون آنکه از یک دیدگاه افراطی به یک دیدگاه افراطی دیگر تغییر جهت دهد با مسائل برخورد کند . مثلا در اختلال شخصیت مرزی این نوع روان درمانی تلاش می کند به درمانجویان نشان دهد که چگونه از مکانیسم های دفاعی استفاده می کنند و نحوه قضاوت آن ها معمولا ساده انگارانه و سیاه و سفید است . و این حالت چگونه باعث می شود که آن ها در بین سیاه و سفید در نوسان باشند .
  • این نوع روان درمانی در مرحله ی بعد برای مقابله با مشکلات زندگی روش های سازگارانه تری به درمانجویان ارائه می دهد .
  • شواهد نشان می دهد که این رویکردها در سمپتوم های اختلالات شخصیت تاثیر مثبت می گذارند . بعضی مطالعات نشان داده اند که درمانجویان در طول روان درمانی بهبود های مهمی نشان می دهند و روان درمانی سایکودینامیک از نوع کوتاه مدت حداقل با روان درمانی شناختی – رفتاری به یک اندازه تاثیر گذار است .
ژ 1-150

پرسشنامه چندمحوری بالینی میلون۳ پرسشنامه خودسنجی استاندارد شده است. دامنه گسترده ای از اطلاعات مربوط به شخصیت را می سنجد.

ژ 1-148

آزمون اضطراب بک BAI

آزمون های سلامت روان

آزمون اضطراب بک یک پرسشنامه خودگزارشی است این پرسشنامه به طور اختصاصی علائم اضطراب را بالینی را در افراد میسنجد

ژ 1-147

آزمون ۱۶ عاملی کتلCATTEL ۱۶PF

آزمون های شخصیت

آزمون ۱۶ عاملی کتل توسط ریموند برنارد کتل تهیه شده است. این آزمون ۱۶ عامل شخصیتی را در شما ارزیابی میکند.

ژ 1-149

یکی از مقیاس های رایج برای ارزیابی عزت نفس پرسشنامه عزت نفس کوپر اسمیت است .در این پرسشنامه مواد به دو گروه تقسیم بندی شده اند .

ژ 1-153

آزمون خشم اسپیلبرگر

آزمون های شخصیت

این آزمون شامل سه بخش و ۵۷ عبارت، است که بخش نخست، حالت خشم؛ بخش دوم، صفت خشم و بخش سوم، شیوه های بیان و کنترل خشم را می سنجد.

ژ 1-152

پرسشنامه رضایت زناشویی انریچ که فرم ۴۷ سؤالی آن توسط اولسون(۱۹۹۸)، تهیه شد شامل ۱۲ مقیاس است که عبارتند از: پاسخ قراردادی، رضایت زناشویی .....

ژ 1-162

آزمون افسردگی بک BDI

سلامت روانی

از بین تست ها و پرسشنامه هایی که برای سنجش افسردگی تهیه شده است پرسشنامه افسردگی بک از جمله مناسب ترین ابزرار برای انعکاس حالات افسردگی است.

ژ 1-163

mmpi یکی از معتبرترین آزمون‌های روان شناسی است که در مراکز درمانی و کلینیک‌های روانشناسی بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد. ه متخصص روانشناسی بالینی و روانسنجی از روی آن سلامت روانی یا ویژگی‌های شخصیتی فرد را تشخیص می‌دهد.

ژ 1-151

آزمون اضطراب کتل

آزمون های سلامت روان

این آزمون برای این منظور مورد استفاده قرار می گیرد تا روانشناسان بتوانند سطح و میزان اضطراب فرد را سنجیده و متناسب با آن راهکارهای مناسب را به آن ها ارائه نمایند.

چرا جذب یک فرد مبتلا به اختلال شخصیت ضد اجتماعی (آنتی سوشال) می شویم ؟

چه خصوصیاتی در افراد مبتلا به اختلال شخصیت ضد اجتماعی باعث جذابیت در آنها میشود!!اگر چندین بار جذب چنین افرادی شده اید ، با در نظر گرفتن ویژگی هایی که برای این تیپ شخصیت ذکر شد؛ باید بدانید اجباری درونی شما را به سمت افراد ضد اجتماعی سوق می دهد. در ابتدا جذب خصوصیات این افرادمی شوید، در یک رابطه هیجان انگیز دو سویه قرار دارید و او مدام قربان صدقه شما می رود ، در این دوران است که شما به اشتباه فکر می کنید که آینده تان خوب و خوشایند خواهد بود. آن ها در پیش بینی واکنش های دیگران مهارت زیادی دارند.آن ها به خوبی می دانند، تا کجا ارزش ها و اصول شما را نقص کنند و سپس با اندکی عقب نشینی دوباره به پیشروی بپردازند. بنظر می رسد شما ناخود آگاه تمایل به این نوع روابط شل کن سفت کن، با فردی که فاقد حس مسئولیت است ، دارید.
شاید شما از نظر روانشناختی به گونه ای باشید که تنها قادر به برقراری همین نوع روابط هستید. اگر شما عاشق چنین فردی شده اید از خود بپرسید ، چرا من همواره درروابط عاطفی خود مورد آزار جنسی قرار می گیرم ؟ آیا در کودکی به شما القا شده که لیاقت یک رابطه صمیمانه را ندارید؟ آیا شما همواره در این خیال بافی به سر می برید که اگر به خوبی تلاش کنید ، در نهایت موفق به اصلاح محبوب سرکش خود خواهید شد؟ آیا شما متوجه شده اید که در طی مدتی که با محبوب ضد اجتماعی خود بسر می برید ، بتدریج ،احساس اینکه چه کسی هستید و چه چیزی برایتان اهمیت دارد را از دست داده اید؟ اگر پاسخ هر کدام از پرسش های فوق مثبت است ، به شما توصیه می کنیم به یک متخصص مراجعه کنید. زندگی با چنین افرادی به شما القا میکند که لیاقت بیشتر از این را ندارید، از انجا که یک فرد ضد اجتماعی خودشیفته است ، اگر شما به فکر نیاز های خود نباشید ، هیچ گاه براورده نخواهند شد. اگر فردی هوشیاری نباشید ممکن است مورد آزار جسمی قرار بگیرید . اکنون زمان آن است که از خودتان بپرسید چرا به فکر سلامتی و رفاه خودتان نیستید؟

نیاز به کمک دارید؟ دیگر تنها نیستید

ازدواج با مبتلا به اختلال شخصیت ضد اجتماعی | با همسرم چگونه رفتار کنم؟

از آنجا که رفتارهای شریک زندگی شما ، غیر مسئولانه و براساس هوا و هوس شکل می گیرد ،شما غالبا مجبورید نقش های خود را یکی پس از دیگری عوض کنید.او قدرت درک درد را ندارد. بنابراین نمیتواند توانایی هم حسی با دیگران را داشته باشد. ضد اجتماعی ها افرادی حقه باز و متقلب هستند. آنها می توانند ارزیابی خوبی از دیگران داشته باشند و با این شناخت خوبی که از دیگران پیدا می کنند، آن ها را مورد سوءاستفاده قرار می دهند. اگر شما در یک رابطه عاطفی به عقل خود شک کردید، به احتمال زیاد طرف مقابلتان یک ضد اجتماعی است. بزودی متوجه خواهید شد که او فردی بی عاطفه و سطحی است. آنتی سوشال ها از اعتماد به نفس بالایی برخوردارند . یکی از ویژگی های افراد ضد اجتماعی بی وفایی جنسی و ارتباط با چندین جنس مخالف در یک زمان است. در نهایت عدم مسئولیت پذیری یک فرد ASPD موجب قطع رابطه شریک زندگی او خواهد شد. بنابراین همه مسئوایت های مالی ، شغلی و حتی تربیتی به دوش شما خواهد افتاد، زندگی با مبتلایان به اختلال شخصیت ضد اجتماعی چنان است که بعد از مدتی احساس می کنید که گویی با یک کودک سرکش و نافرمان هم اتاق شده اید. صادقانه بگوییم زندگی با چنین فردی خطرناک است. به عنوان روان درمانگر دیده ایم که این اختلال عمیقا ریشه دار ، مزمن و جزو موارد نادر غیرقابل درمان است. شما نباید امیدواری داشته باشید که این افراد اصلاح خواهند شد.اما ممکن است بنا به دلایل مختلف مجبور به ادامه زندگی با چنین فردی شوید، بنابراین می توانیداز توصیه های زیر استفاده نمایید:

تغییر زود هنگام رخ نخواهد داد .

مراقب امنیت جانی خود باشید.

بطور دوستانه اما قاطعانه از او بخواهید که مسئولیت پذیر باشد.

اختلال شخصیت ضداجتماعی - فیلم | Antisocial Personality Disorder

سبک هیجانی یا عاطفی شخصیت‌های ضداجتماعی به شکل سطحی مشخص می‌شود. آنها از هیجان‌های معمولی مثل گرمی و صمیمیت دوری می‌کنند، چون این عواطف را نشانه ضعف می‌دانند ، احساس گناه را به‌ندرت تجربه می‌کنند و نمی‌توانند ملال ، افسردگی و ناکامی را تحمل کنند ، درنتیجه در برابر اعمال انحرافی خود ، احساس شرم و گناه و پشیمانی کمی می‌کنند.

مشاوره آنلاین

ما در کنار شما هستیم

از ما بپرسید

پاسخ گوی شما هستیم

آزمون آنلاین

خود را بهتر بشناسید

سوالات متداول در رابطه با اختلال شخصیت ضد اجتماعی

بله . اختلالات شخصیتی مانند اختلال شخصیت ضد اجتماعی در یک طیف قرار دارد. طیفی از ASPD می تواند از شدت رفتارهای تهاجمی یا خشونت آمیز گرفته تا بارها و بارها شکستن قانون و درگیر شدن در فعالیت های مجرمانه ، در شدت باشد. با درمان این علائم قابل کنترل است و کسی که با ASPD زندگی می کند می تواند مکانیسم های مقابله را بیاموزد. شدت علائم به طور معمول در سن ۴۰ سالگی بهبود می یابد
خیر. ASPD یک اختلال شخصیت است. اختلالات شخصیتی در سه گروه A ، B و C طبقه بندی می شوند و اختلال شخصیت ضد اجتماعی در خوشه B گروه بندی می شود ، که با رفتاری چشمگیر ، تکانشی و عاطفی از هم گسیخته همراه است.
هنگامی که شخصی به ASPD مبتلا شد ، معمولاً یک اختلال مادام العمر است. ، این رفتارها از طریق مکانیسم های درمانی و مقابله قابل مدیریت است.
چند مطالعه به بررسی رابطه بین PTSD و ASPD نشان داد که افراد مبتلا به PTSD شانس بیشتری برای ابتلا به ASPD نسبت به افرادی که PTSD ندارند وجود دارد. علائم هر دو اختلال می تواند همپوشانی داشته باشد تجربه تروما یا درگیری با یک رویداد آسیب زا غالباً در ایجاد PTSD و اختلالات مشابه نقش دارد.
نظرات و پیشنهادات شما