باز اکنون > روان مقاله > زبان بدن افراد دروغگو

زبان بدن افراد دروغگو

آیا شما میتوانید افراد دروغگو را به راحتی تشخیص دهید؟ در تحقیقی که به تازگی توسط دکتر «لین تن برینک»، روانشناس پزشکی قانونی، و همکارانش در دانشکده‌ی کسب‌و‌کار هاس در دانشگاه کالیفرنیای برکلی انجام شده، به این نتیجه رسیده‌اند که انسان به صورت غریزی می‌تواند دروغگو‌ها را به ‌درستی تشخیص دهد و این غریزه در انسان خیلی قوی است، اما متاسفانه ذهن خودآگاه ما در تشخیص دروغگوها گاهی اوقات شکست می‌خورد. 


آیا هیچ امیدی برای شناسایی زبان بدن افراد دروغگو وجود ندارد؟

خبر خوش این است که علائمی وجود دارند که می‌توانیم با کمک آنها دروغ را از راست تشخیص داده و فرد دروغگو‌ را بشناسیم. با ما باشید تا با زبان بدن افراد دروغگو آشنا شوید.


۱.تنفس او تغییر میکند

وقتی کسی دارد به شما دروغ می‌گوید، احتمال دارد که به نفس‌نفس بیفتد. «گلاس» در کتاب خود می‌نویسد: «این کار بر اثر ریفلاکس اتفاق می‌افتد. وقتی تنفس فرد تغییر کند، شانه‌هایش بالا می‌روند و صدایش ضعیف می‌شود. در اصل، علت اینکه به نفس‌نفس می‌افتد این است که ضربان قلب و جریان خون او تغییر می‌کند. همه‌ی این موارد زمانی رخ می‌دهد که فرد حس اضطراب و تنش دارد یعنی وقتی دارد دروغ می‌گوید».

باز اکنون

۳.کلمات و عبارات را تکرار می‌کند

این حالت وقتی رخ می‌دهد که فرد دروغگو سعی دارد شما و خودش را نسبت به چیزی متقاعد کند. او سعی دارد تا در ذهن خود دروغ خود را موجه کند. بنا بر گفته‌ی «گلاس» فرد دروغگو برای مثال بارها تکرار می‌کند: «من این کار را نکردم. من این کار را نکردم». همچنین او با این تکرار فرصتی پیدا می‌کند تا افکار خود را منسجم کند. به دروغ خود ادامه دهد و کار خود را توجیه کند.


باز اکنون

۲.حالت سر خود را سریع عوض می‌کند

اگر از کسی سؤالی را رک بپرسید و آن شخص سریعا سر خود را حرکت بدهد، احتمال دارد در این موقعیت به شما دروغ بگوید. «گلاس» می‌نویسد: «سر دروغگو به عقب می‌رود، خم می‌شود و یا به یک طرف متمایل می‌شود». این حالت اغلب وقتی رخ می‌دهد که از فرد سؤالی پرسیده شده و از او انتظار میرود که پاسخ دهد.

باز اکنون
ژ 1-118

اختلال شخصیت اجتنابی

اختلالات شخصیت C

افراد مبتلا به اختلال شخصیت اجتنابی از انتقاد از عدم تایید و عدم پذیرش می ترسند و همیشه فکر می کنم که دیگران می خواهند از آنها ایراد بگیرند

ژ 1-119

اختلال شخصیت ضد اجتماعی

اختلالات شخصیت B

رفتار افراد مبتلا به اختلال شخصیت ضد اجتماعی خارج از استانداردهای اجتماعی رفتار - اخلاق و وجدان است و با رفتار جنایی در بزرگسالی ارتباط مستقیم دارد

ژ 1-120

اختلال شخصیت پارانوئید

اختلالات شخصیت A

اختلال شخصیت پارانوئید یک اختلال رایج است که مردم را به خود مبتلا می کند افراد مبتلا همیشه درباره دیگران شکاک هستند آنها اعتماد ندارند

ژ 1-121

افراد مبتلا به اختلال شخصیت اسکیزوتایپال رفتار و افکار نامتعارف عجیب غریب دور از ذهن و غیر طبیعی نشان می‌دهند و روابط میان فردی بسیار ضعیفی دارند.

ژ 1-122

اختلال شخصیت اسکیزوئید

اختلالات شخصیت A

مبتلایان به اختلال شخصیت اسکیزوئید افراد منزوی هستند که باعث هیچ کسی رابطه ندارند یا روابط آنها بسیار محدود است و آنها هیجانات عادی نشان نمی‌دهند

ژ 1-123

اختلال شخصیت نمایشی

اختلالات شخصیت B

افراد مبتلا به اختلال شخصیت هیستریونیک بسیار هیجانی هستند و دائم می خواهند که مرکز توجه واقع شوند

ژ 1-124

اختلال شخصیت خودشیفته

اختلالات شخصیت B

افراد مبتلا به اختلال شخصیت خودشیفته توانایی خود را بیش از آنچه که هست تخمین می زنند موفقیت های خودشان رو خیلی بزرگتر از آنچه که هست میدانند

ژ 1-125

اختلال شخصیت مرزی

اختلالات شخصیت B

افراد مبتلا به اختلال شخصیت مرزی از طرد شدن به شدت می ترسند این حالت باعث می‌شود که از همان اولین جلسه آشنایی با دیگران محکم به آن‌ها بچسبند

ژ 1-161

اختلال شخصیت وسواسی جبری

اختلالات شخصیت C

افراد مبتلا به اختلال شخصیت وسواسی اجباری احساس نیاز شدیدی به اعمال استانداردهای خود در محیط بیرونی می‌کنند.

آنورکسیا نروزا

اختلالات خورد و خوراک

گرسنگی دادن به خود و مقاومت در برابر داشتن وزن عادی و حداقل مشخصه اصلی است.

اختلال نشخوار

اختلالات خورد و خوراک

در اختلال نشخوار فرد غذا از معده به دهان می اورد و آن را دوباره می‌جود یا به بیرون تف میکند.گاهی غذا چندین بار از معده به دهان آورده می‌شود

اختلال محدودیت غذا/ اجتناب

اختلالات خورد و خوراک

در این اختلال فرد از خوردن غذا اجتناب می‌کند یا مقدار غذای خود را آنقدر محدود می کند و در نتیجه مقدار زیادی از انرژی خود را از دست میدهد

ژ 1-159

بینج ایتینگ

اختلالات خورد و خوراک

در این اختلال دوره های تکراری بینج ایتینگ وجود دارد اما بر خلاف بولیمیا ، رفتارهای جبرانی (تصفیه ، ورزش یا روزه گرفتن) وجود ندارد .

ژ 1-158

بولیمیا نروزا

اختلالات خورد و خوراک

اختلالی است که در آن فرد از افزایش وزن می ترسد و درباره اندام خود تصورات غیر واقعی دارد .

ژ 1-154

اختلال پایکا

اختلالات خورد و خوراک

پایکا برای افرادی به کار می رود که نوع خاصی از اختلالات خورد و خوراک را دارند که مشخصه اصلی آن خوردن مواد غیر غذایی است.

۴. اطلاعات زیادی به شما می‌دهد

گلاس می‌گوید: «وقتی کسی به‌طور مرتب به شما اطلاعات می‌دهد ، اطلاعاتی که از او درخواست نکرده‌اید، مخصوصا جزئیات زیادی را بازگو می‌کند احتمال زیادی وجود دارد که دارد به شما دروغ می‌گوید. » دروغگوها اغلب زیاد حرف می‌زنند به این امید که با این همه حرافی و وراجی، دیگران حرف‌شان را باور کنند».

باز اکنون

۶.پاهای خود را جابه‌جا می‌کند

فرد دروغگو با این کار به شما به طور ناخواسته نشان میدهد که مضطرب و ناآرام است. همچنین نشان می‌دهد که می‌خواهد از این موقعیت فرار کند. تشخیص این علامت، یکی از راه‌های کلیدی در شناسایی دروغگوست. فقط به پاهایش نگاه کنید تا بفهمید دروغ می‌گوید یا نه.


باز اکنون

۵.دستش را جلوی دهانش میگیرد یا آن را میپوشاند

یک علامت دیگر برای شناسایی فرد دروغگو این است که وقتی نمی‌خواهد پاسخ سؤالی را بدهد و یا در خصوص مسأله‌ای صحبت کند، به صورت خودکار دستش را روی دهانش می‌گذارد. وقتی بزرگسالان دست خود را روی دهان‌شان می‌گذارند، یعنی نم پس نمی‌دهند و نمی‌خواهند حقیقت را بگویند. آنها با این کار واقعا زیپ دهان خود را می‌کشند.

باز اکنون

نیاز به کمک دارید؟ دیگر تنها نیستید


۷-بی‌آنکه زیاد پلک بزند به شما خیره می‌شود

 اصولا افرادی که دروغ میگویند از برقراری ارتباط چشمی مستقیم با شما خودداری میکنند اما فرد دروغگو درصورتی که تبحر زیادی داشته باشد میتواند برای فریب شما ارتباط چشمی خود را با شما حفظ کند. «برنی مادوف»، مانند سایر شارلاتان‌ها، بیشتر از معمول به افراد زل می‌زد و این کار را بدون اینکه زیاد پلک بزند انجام می‌داد. وقتی کسی حقیقت را می‌گوید، اغلب چشم‌های خود را به اطراف می‌گرداند و حتی ممکن است هر‌از‌گاهی به جای دیگری نیز نگاه کند. اما در مقابل دروغگوها نگاهی سرد و خیره را برای کنترل و ترساندن به کار می‌برند. اما درهر صورت باید مراقب هر دو حالت یعنی پلک زدن سریع یا نگاهی خیره و سرد بدون پلک زدن باشیم.


باز اکنون

۸-با انگشتش زیاد اشاره می‌کند

وقتی فرد دروغگو حالت تدافعی به خود می‌گیرد، سعی دارد تا اوضاع را به نفع خود و به ضرر شما برگرداند. دروغگو به این خاطر خشمگین می‌شود که شما مچش را گرفتید و فهمیدید که دروغ می‌گوید. از این رو با انگشتش شما را نشانه گیرد.


باز اکنون

۹- به صورت غریزی و ناخودآگاه نواحی آسیب‌پذیر بدنش را می‌‌پوشاند

 «گلاس» در کتاب خود می‌نویسد: «این نواحی می‌تواند گلو، سینه، سر یا شکم باشد». وی تأکید می‌کند: من به اقتضای شغلم به عنوان مشاور وکلا، اغلب در دادگاه‌ها این رفتار را دیده‌ام. همیشه وقتی متهم دست خود را روی گلویش می‌گذارد، مطمئن می‌شوم که شهادت شاهد، اعصاب متهم را نشانه گرفته است. من تا وقتی در FBI کار نمی‌کردم، کاربرد بالقوه‌ی این رفتار را هرگز متوجه نشده‌بودم».


۱۰- از جای خود تکان نمی‌خورد

همه می‌دانیم که وقتی کسی اضطراب دارد در جای خود وول می‌خورد، اما «گلاس» به ما می‌گوید باید مراقب کسی که اصلا در جای خود حرکت نمی‌کند، هم باشیم. او می‌نویسد: «این ممکن است علامتی از نبرد عصبی ابتدایی باشد، چرا که بدن خود را برای مواجهه‌ی احتمالی آماده می‌کند. وقتی فرد در گفت‌وگوی عادی شرکت می‌کند، به صورت طبیعی بدن خود را با حرکات ناخودآگاه و آرام حرکت می‌دهد. پس اگر دیدید طرف مقابل اصلا تکان نمی‌خورد و سفت و محکم سر جای خود نشسته یا ایستاده است، احتمال زیادی وجود دارد که کاسه‌ای زیر نیم کاسه باشد»

مشاوره آنلاین

ما در کنار شما هستیم

از ما بپرسید

پاسخ گوی شما هستیم

آزمون آنلاین

خود را بهتر بشناسید

نظرات و پیشنهادات شما